EFI Baja

Egészségfejlesztési Iroda Baja

Az EFI iroda

 

A projekt kapcsán  2013. augusztusában felállított Bajai EgészségFejlesztési Iroda sokrétű egészségfejlesztő program szervezésével a kistérség valamennyi települését bevonva gondoskodik az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták és közösségi értékek elterjesztésén.

Életmódjában egészségtudatos, egészségaktivitásban élen járó közösséget kíván létrehozni, mely az egészségmegtartásra, a prevencióra helyezi a hangsúlyt.

Az EFI iroda a Bajai Szent Rókus Kórházban kapott helyet. Itt elsősorban a szervező- koordináló munka, a regisztrációs, adminisztrációs feladatok elvégzése, programok dokumentálása történik.

Kialakításra kerül egy rendelő helyiség, ahol az EFI irodán belül végezhető szűrővizsgálatok történnek. Ilyen vizsgálatok:

A vizsgálatokat az egészségi állapotfelmérés és kockázatbecslés céljából, a magas vérnyomás, diabetes, szív- és érrendszeri betegségekre hajlamosító rizikófaktorok kiszűrése érdekében végezzük

Az EFI irodához tartozik egy korszerűen felújított közösségi tér (oktató és klubhelyiség), ahol rendszeresen rendezünk betegklub-foglalkozásokat, továbbképzéseket, előadásokat, partnerségi találkozókat.

Szintén EFI keretein belül nyílik lehetőség korszerű tárgyi feltételekkel létrehozott tornaterem kialakítására, ahol megfelelő körülmények között, szakképzett oktatók irányításával mozgásterápián, tornaprogramban lehet részt venni.

A Bajai EFI által szervezett programok INGYENESen vehetők igénybe.

 

Bízunk benne, hogy ez az egészség-megőrzés szándékával létrejövő, az egészséget középpontba helyező szemléletmód egyre több egyént fog magával ragadni, életmódváltásra ösztönözni.

 

Várjuk rendezvényeinken! Forduljanak hozzánk bizalommal!

 

 

Programterv

 

Állapotfelmérés, kockázatbecslés

Egészségkommunikáció

Adatbázis építés

Partnerségi munkacsoportok létrehozása, működtetése 

Életmódváltó programok létrehozása, működtetése, népszerűsítése

BetegKlubok

Adherencia-programok

Szűrések 

Szenvedélybetegségek leküzdését segítő programok 

Krízishelyzetűek önsegítő csoportjai

SzülőKlubok

Idősek közösségben tartása 

Módszertani, szakmai útmutatók, tanácsadások

Szakszerű testmozgás tanácsadások

Szakszerű étrendi tanácsadások

Mozgásterápiás torna-programok

Úszó-programok

Egészségügyi dolgozók egészségfejlesztő programjai

Kistérségi Egészségnap „EGÉSZSÉG FESZTIVÁL”